Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hete zomerdag: tot 30 graden

Hete zomerdag: tot 30 graden

Weer
02/08/2022

De wind draait terug naar zuid tot zuidwest en waait matig terwijl er veel zon is, al trekken er ook wel hoge wolkenvelden voorbij.

Vanavond en vannacht is het eerst licht bewolkt en erg warm. Pas na middernacht wordt het minder dan 20 graden om tegen de ochtend nog 17-18 graden over te houden. Tegen dan lopen er mogelijk ook wat lage wolken binnen.

Ook morgen lopen de maxima op naar waarden van eind de 20 graden, rond en vooraan de 30 graden. Later op de dag draait de wind van zuid naar noordwest en wordt het minder warm. Er is ook morgen veel zon met af en toe wat wolken.

Donderdag komt er minder warme lucht binnen en gaan de temperaturen weer een aantal graden dalen.

Ook vrijdag en in het weekend is het minder warm, hoewel het nog gemakkelijk zomers warm wordt met waarden rond 25 graden en telkens veel zon.

KUST:

Vandaag wordt het met een naar zuid tot zuidwest draaiende en wat aantrekkende wind weer heel wat warmer, tot 26 graden. In de late middag wat afgetopt door de zeebries. Er is veel zon, maar er zijn ook hoge wolkensluiers.

Vanavond en vannacht is het eerst helder. Later komen er mogelijk lage wolken binnen. Minima rond 18 graden.

Morgen is het eerst wat grijs, later zonnig en snel warm. Na de middag zorgt een naar noordwest draaiende wind voor afkoeling.

Auteurs: 
Geert Naessens