Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nog steeds fris in tweede paasweek

Nog steeds fris in tweede paasweek

Weer
11/04/2021

Zondagavond en -nacht wordt het overal droog en koelt het sterk af met minima van 0 tot +3 graden aan de kust. Landinwaarts wordt het nog iets frisser.

Tegen het eind van de nacht bereiken buien van regen, smeltende sneeuw of korrelhagel de kust. Naarmate de buien landinwaarts trekken kunnen ze aanleiding geven tot sneeuw die tijdelijk blijft liggen.

Mogelijke donderslag

Maandag wordt het wisselvallig en vrij koud met opklaringen en stapelwolken die buien brengen van regen, korrelhagel of (smeltende) sneeuw. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. In de loop van de namiddag wordt het droger en zonniger aan zee. De maxima liggen tussen 2 en 8 graden.

Dinsdag begint de dag droog met brede opklaringen en vrieskou in het binnenland. Later op de dag blijft het zonnig aan zee maar ontwikkelen er zich in het binnenland stapelwolken die hier en daar kunnen uitgroeien tot een buitje. De maxima liggen tussen 4 en 10 graden.

Veel bewolking

Woensdag begint de dag op de meeste plaatsen droog met opklaringen, vrieskou en lokaal wat ochtendgrijs. In het westen van het land is er mogelijk meer bewolking met wat neerslag die een winters karakter kan aannemen.

Later op de dag wordt het ook elders bewolkt met stapelbewolking maar op een lokaal buitje na blijft het droog. In het westen wordt het in de namiddag droog met meer zon. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. In de tweede helft van de week lijkt het opnieuw mooier en iets zonniger te worden.

Auteurs: 
Belga