Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Weekend valt deels in het water

Weekend valt deels in het water

Weer
15/06/2019

Zaterdagochtend verlaat een actieve neerslagzone stilaan ons land richting Nederland. Daarna krijgen we vanaf de Franse grens een afwisseling van zon en wolken. Er vallen nog een paar lokale buien, maar het blijft vaak toch droog. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 23 graden in het noordoosten. Er waait een meestal matige wind uit zuidwest tot west.

Zaterdagavond verwachten we nog enkele plaatselijke buien en een wisselende bewolking. Tijdens de nacht wordt het snel overal droog en wisselen brede opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Op het einde van de nacht vergroot opnieuw de kans op een paar buien in het westen. De minima liggen tussen 8 en 13 graden. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak tot matig.

Zondag zijn er eerst brede opklaringen, die in de loop van de dag plaats maken voor meer wolkenvelden. Plaatselijk kan er een bui vallen. Er waait een matige zuidwestenwind. Maandag is het rustig en droog met opklaringen en wolken. Het is vrij warm met maxima van 20 tot 26 graden.

Auteurs: