Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Actiecomité verzet zich tegen plannen nieuwe school in Ieper

Actiecomité verzet zich tegen plannen nieuwe school in Ieper

Nieuws
13/06/2022

Daarom willen ze een vernietiging van het plan. "Ondanks ons verzet en dat van vele anderen heeft de gemeenteraad het ruimtelijk uitvoeringsplan (dat bepaalt hoe alles wordt aangepakt, red.) goedgekeurd", klinkt het bij het actiecomité Leefbare Augustijnenwijk. De buurtbewoners zijn het niet eens met de komst van de nieuwe campus van scholengroep Sint-Maartenscholen Ieper aan de Veurnseweg in Ieper.

De scholengroep wil een nieuwe reuzenschool bouwen aan het huidige VTI. Het is de bedoeling dat op de site de vier laatste jaren van het College, het VTI, Immaculata en de Heilige Familie onderdak krijgen. De Heilige Familie wordt deels, samen met het Lyceum, behouden voor de eerste graad. In totaal moet de campus 2.400 leerlingen herbergen.

Vrees voor mobiliteit en leefbaarheid

Het actiecomité bestaat uit bewoners van de Augustijnenstraat en de omliggende straten. Zij hoopten dat de gemeenteraad het plan zou afkeuren. Ze vrezen voor de leefbaarheid, maar ook de mobiliteit en de verkeersveiligheid.  “Niet alleen de wijk zal eronder lijden, maar op de hele as Noorderring-station zal er een verkeerschaos ontstaan", zeggen ze.

Volgens het stadsbestuur zijn er voldoende flankerende maatregelen genomen. Maar die zijn voor het actiecomité onvoldoende. "Er is ook niet naar ons geluisterd", zegt woordvoerder Dirk Demeyer. De scholengroep en het stadsbestuur zeggen dat ze wel hebben geluisterd. “Er komt een nieuwe ontsluitingsweg, twee kruispunten worden aangepast en het Scholierenpad wordt verlengd. Maar wat we ook doen, het zal nooit genoeg zijn,” zegt schepen Philip Bolle. Hij en de Scholengroep betreuren dat het dossier nu enkele jaren vertraging zal oplopen.

Auteurs: 
Redactie