Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bouwproject 'Broelhotel' officieel gestart

Bouwproject 'Broelhotel' officieel gestart

Nieuws
11/06/2019

Met de eerstesteenlegging is het officiële startschot gegeven voor de bouw van zestien luxeflats, vier dakappartementen en handelsruimtes op het gelijkvloers. Het gaat om een project van de Global Estate Group uit Brugge. (lees verder onder de video)

Ook omgeving

Aanvankelijk rees was protest bij buurtbewoners, maar de gevelstructuur is later subtiel aangepast. Het gebouw zal ook iets minder hoog zijn dan het voormalige hotel. Ze gaan ook de omgeving errond aanpakken. “Om het gebouw optimaal te integreren,” zegt de aannemer. Het woonproject zal om en bij de 17 miljoen euro kosten.

Eén appartement kost zo'n 450.000 euro. Maar, zegt Kortrijk, wonen langs de Leie is erg aantrekkelijk. En er staan nog projecten op stapel, zegt bevoegd schepen Wout Maddens: "​Ik ben ervan overtuigd dat goeie projecten makkelijk aan de man gebracht kunnen worden. Volgende week is er de eerste steenlegging van het project De Paulinen. Hier vlakbij is er ook de oude residentie van de zusters van het Fort waar er ook nog plaats is en wat verderop moet eigenlijk het sluitstuk komen van de residentiële ontwikkeling, nog twee woontorens van 54 meter hoog."