Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Chocolate Kingdom met Wielsbeekse roots opent deuren in China

Chocolate Kingdom met Wielsbeekse roots opent deuren in China

Nieuws
31/12/2020

Het project is ontwikkeld door China Aoyuan Group Limited, een vastgoedontwikkelingsgroep in Guangzhou, en de groep China Cultural Tourism. Het is hun eerste gezamenlijk ontwikkelde themapark. Het ontwerp is van de hand van KCC Entertainment Design uit Wielsbeke. Het themapark Chocolate Kingdom maakt deel uit van een grotere gemengde ontwikkeling van 533 hectare met hotels, woonwijk, een thee- en chocoladestad met restaurants en winkels en de Spring Forest Water World.

"In België hebben we de meest verbazingwekkende en smaakvolle chocolade ter wereld", zegt Yannick Maes, CEO van KCC Entertainment Design. "Toen de Aoyuan-groep KCC uitnodigde als hoofdontwerper van hun chocolade-themapark, waren we enorm enthousiast. Ons team deed er alles aan om extra kennis op te doen over chocolade".

Ontwerpen wereldwijd

Het park bestaat uit 4 zones met het entreegebied als thema van een middeleeuws dorp dat de toegang tot het geheime chocoladerijk verbergt. Er staat ook een reuzenrad waardoor de bezoekers een goed overzicht hebben over het park. "De 3 andere zones zijn geïnspireerd op 3 soorten chocolade: melk, wit en puur. Al deze drie werelden hebben hun specifieke look, sfeer, verhaal en zelfs mascottes en samen vormen ze het magische chocoladerijk ', zegt Yannick. Het park verwacht jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. KCC Entertainment Design is momenteel zeer actief in het ontwerpen en bouwen van nieuwe entertainmentbestemmingen wereldwijd. 10 projecten ontworpen en gebouwd door KCC Entertainment Design worden geopend in 2021.

Auteurs: 
Redactie