Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

ComingWorldRememberMe genomineerd voor Britse award

ComingWorldRememberMe genomineerd voor Britse award

Nieuws
04/10/2016

Dat is de grootste Britse organisatie voor professionele reisjournalisten. Al veertig jaar lang houdt de organisatie jaarlijks een prestigieuze prijsuitreiking.  Naast verschillende prijzen voor het journalistieke werk van hun leden kent de organisatie ook drie awards toekent aan waardevolle cultuurtoeristische projecten. Op basis van presentaties selecteerde een jury drie genomineerden per categorie. Met Cité du Vin (Frankrijk) en Chaplin’s World (Zwitserland) als concurrenten bevindt ComingWorldRememberMe zich alvast in mooi gezelschap in de categorie Europa.

vzw Kunst

ComingWorldRememberMe wordt georganiseerd door vzw Kunst en kadert binnen het artistieke herinneringsproject GoneWest/ Reflections on the Great War, een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen ter herdenking van WOI. Ondertussen werden al iets meer dan 250.000 beeldjes gemaakt voor de installatie die samen met kunstenaar Koen Vanmechelen en duizenden participanten wordt ontwikkeld.

Hart onder de riem

Eind juni raakte echter bekend dat vzw Kunst dat ze haar subsidies verliest vanaf 2017. De nominatie voor deze prestigieuze British Guild of Travel Writers Award is dan ook opnieuw een hart onder de riem voor het hele team van vzw Kunst en haar partners, die momenteel hard vechten voor het voortbestaan van hun projecten. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 6 november in Londen.

Auteurs: