Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Concertgebouw Brugge: 'Zelfde draaiboek bij heropening'

Concertgebouw Brugge: 'Zelfde draaiboek bij heropening'

Nieuws
03/12/2020

Want concerten, theater- en dansvoorstellingen zijn nog altijd niet toegelaten en een perspectief is er niet. Het Concertgebouw van Brugge zal zijn gebouw alvast openen voor het belevingsparcours, maar optredens zijn er niet. Ze hopen dat het snel weer mag, en dat ze de scenario's die eerder werden uitgewerkt meteen van toepassing zijn.

Tijdens de maand december bruist het in het Concertgebouw van Brugge normaal van activiteit. Maar dit jaar gaat het dansfestival December Dance niet door. Je kan het gebouw straks wel weer bezoeken. Het Kunstencircuit gaat weer open met enkele nieuwigheden op het dakterras.

(lees verder onder de foto)

Repetities in plaats van voorstellingen

Maar voorlopig dus nog altijd geen podiumkunsten en optredens. Dat wil niet zeggen dat er hier niet hard gewerkt wordt. Het Concertgebouw heeft de voorbije weken en maanden honderden artiesten de kans gegeven om in huis te te repeteren. Bruggeling Tom De Cock en Frederik Croene werken hier aan een nieuwe productie.

De koepel voor de kunstensector OKO vraagt de regering om bij het vaccineren ook aandacht te hebben voor de artiesten en dat is een goeie zaak, vindt Tom.

Draaiboeken houden

Ondertussen wacht de hele sector af. Op 15 januari zal de regering de huidige maatregelen evalueren en eventueel versoepelen. Het Concertgebouw hoopt dat de draaiboeken die iedereen bij de vorige heropening heeft opgesteld niet opnieuw moeten worden gemaakt. 

Auteurs: 
Redactie