Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Doe inkopen en krijg zo je parkeergeld terug in Kortrijk

Doe inkopen en krijg zo je parkeergeld terug in Kortrijk

Nieuws
09/05/2022

Via de app Swave kan je inkopen doen bij deelnemende handelaars. Dan krijg je automatisch punten en kan je zo beloningen krijgen. Stad Kortrijk wil vanaf 12 mei elke bezoeker het parkeergeld terug betalen als die meer dan 75 euro heeft gespendeerd op een dag tijd. De actie loopt tot het budget op is.

"Nu lanceren wij als eerste stad het kosteloos parkeren in de stad als je minimum 75 euro met je bankkaart spendeert bij de deelnemende handelaars. De bankkaart wordt een spaarkaart", legt schepen van Economie Wouter Allijns uit. Maar de schepen verzekert wel de privacy: "De stad weet helemaal niet wat je koopt."

Consumptieparkeren

Voorlopig heeft de stad 16.000 euro voorzien. De geschatte omzet is 300.000 euro. 200 handelaars hebben al ingetekend voor het proefproject, volgens de stad willen 50 van hen ook al mee doen in de toekomst.

Kortrijk wil op die manier zo veel mogelijk handelaars betrekken en mensen aansporen om inkopen te doen bij lokale handelaars. De actie 'consumptieparkeren' geldt enkel voor parkings achter slagbomen, niet voor straat parkeren.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere