Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Drie broertjes winnen Kinderboekenchallenge

Drie broertjes winnen Kinderboekenchallenge

Nieuws
06/02/2021

Doorheen de maand januari postten talrijke deelnemers dagelijks hun vrije invulling van een opgelegd thema op Instagram. De lezertjes - Jack (8), Louic (7) en Jérôme (3) - en hun mama Isabelle D’hont verschenen pas dit jaar op Instagram en waagden zich aan dit avontuur.

Broers leven zich uit

31 zelfgekozen kinderboeken kwamen op een ludieke manier aan bod met persoonlijke leeservaringen en een passende foto. De favoriete post verscheen op 23 januari (de verjaardag van Louic).

De jongens leefden zich helemaal uit in de rol van 'De nachtdieren' uit het boek 'Hotel Flamingo - Carnaval'. Het thema was 'kleurrijkste boek'.

Leesflow behouden

De Nederlandse uitgeverij liet op hun IG-profiel weten ‘elke dag zozeer verrast te zijn dat dat zij de eerste prijs verdienen.’ De jongens en de mama zijn ontzettend trots met de eer en dankbaar voor de geschenken en de leestips van de andere deelnemers.

Het is niet de eerste keer dat ‘De lezertjes’ leesplezier verspreiden. Tijdens de lockdown in maart en april belden Jack en Louic dagelijks 3 leeftijdsgenoten op via een videogesprek over een favoriet boek.

‘In het eerste leerjaar moet de leesflow behouden blijven. De jongens lezen al sedert de kleuterklas enthousiast zelfstandig. Babbelen doen ze ook graag! Dus met die videogesprekken konden ze hun vriendjes zien, wisten ze waarover verteld en hielpen ze mee om lezen te bevorderen,’ aldus een fiere mama.

 

 

Auteurs: 
Redactie