Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste editie Viven Triathlon groot succes

Eerste editie Viven Triathlon groot succes

Nieuws
06/09/2020

De organisatoren van de Viven Triathlon kregen pas vrijdagmiddag het nieuws dat de triathlon kon plaatsvinden. Er zaten veel blauwalgen in het water, waardoor het even spannend was of de wedstrijd wel door zou kunnen gaan. Uiteindelijk bleek de zwemkwaliteit van de Leopoldvaart toch voldoende om te kunnen starten.  

Coronaproof 

De maatregelen opgelegd door de Belgische Triathlonbond om de wedstrijden ‘coronaproof’ te maken, hebben een enorme impact op de organisatie en op het randgebeuren. De beschikbare plaatsen voor deze eerste editie van de Viven Triathlon waren beperkt én dus ook snel volzet.

Rolling start

Eén van die maatregelen is de invoering van de rolling start. Een soort alternatieve start waarbij atleten alleen of in kleine groepen vertrekken. Zo wordt het voor supporters en sporters wel moeilijker te volgen wie waar zit tijdens de wedstrijd.

Arne Devlieger eerste West-Vlaming

De overwinning ging uiteindelijk naar Brecht Van Vooren. De man uit Moorsel, bij Aalst, kwam als tweede het water uit en reed nadien iedereen aan flarden. Tijdens de loopproef kwam zijn leiderspositie niet meer in het gedrang. Alexis Krug en Arne Devlieger, tevens eerste West Vlaming, mochten mee op het podium.

Bij de dames was de strijd iets spannender. Daar pakte Karlien Claus uit Hamme de winst voor Liesbeth Verbieste en Joni Vanhoutte.