Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Feestje stilgelegd, 3.500 euro aan boetes

Feestje stilgelegd, 3.500 euro aan boetes

Nieuws
26/10/2020

Naar aanleiding van de deels verstrengde en deels nieuwe coronamaatregelen voerde de politiezone RIHO dus afgelopen weekend doelgerichte controles uit. De agenten controleerden op het verbod van verkoop van alcohol vanaf 20 uur, de naleving van het sluitingsuur om 22 uur, het samenscholingsverbod, de mondmaskerplicht en als laatste het verplaatsingsverbod tussen middernacht en 5 uur.

In Rumbeke werd vrijdagavond een feestje stilgelegd. Elf personen kregen een boete van 250 euro. De organisator moest 750 euro te betalen. Verder werden er acht verkooppunten van alcohol gecontroleerd. Er waren vijf overtredingen. Ze kregen elk een boete van 250 euro en hun winkel werd op politiebevel gesloten. Zaterdag werden er opnieuw zeven winkels gecontroleerd en opnieuw waren twee verkopers in overtreding. Deze winkels moesten meteen de deuren te sluiten.

Op vrijdag, zaterdag en zondag werden tussen middernacht en 5 uur 17 personen gecontroleerd. Vijf van hen hadden geen geldige reden om zich te verplaatsen. Ook zij kregen elk een boete van 250 euro. “De controles hebben hun nut bewezen en zullen in de toekomst worden aangehouden. Indien nodig worden zij verder uitgebreid en versterkt,” zegt de politie van de zone RIHO.

Auteurs: