Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Festival Dranouter opent vandaag met gratis concert

Festival Dranouter opent vandaag met gratis concert

Nieuws
02/08/2018

Het terrein was namelijk 100 jaar geleden het decor voor een gruwelijke oorlog. Le Vent du Nord, De Temps Antan, WÖR en Trio Dhoore werden uitgenodigd om nieuw en bestaand werk te brengen rond het thema van de oorlog.

Dranouter Festival is al toe aan zijn 44ste editie en bouwt deze editie verder op de succesformule die de jongste jaren gehanteerd werd. Er zijn opnieuw vijf podia: drie grote op het festivalterrein, de kerk en De Voute aan het ontmoetingscentrum. 't Folk wordt ook opnieuw een muziektempel, want daar staat het Buskerpodium dat plaats biedt aan zestien jonge, beginnende bands. Dranouter is ook meer dan een muziekevenement. De organisatoren proberen er al jaren een belevingsfestival van te maken met ook heel wat gratis animatie in de kern van Dranouter, tussen de podia. Het festival doet er ook alles aan om jonge gezinnen met kinderen naar de Westhoek te halen. Er staan zo'n 1.000 vrijwilligers klaar om alles in goeie banen te leiden.

Gratis water

De organisatoren van Festival Dranouter nemen maatregelen voor het warme weer. Er zal gratis water te verkrijgen zijn aan de Waterbar aan de ingang van het festivalterrein.