Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen Van Aert op BK in Ingelmunster

Geen Van Aert op BK in Ingelmunster

Nieuws
11/06/2021

Wout van Aert heeft vrijdag zijn programma bekend gemaakt voor de komende maanden. De renner van Jumbo-Visma start in de Tour de France en trekt daarna naar de Olympische Spelen voor de weg-en tijdrit. Daarvoor rijdt hij ook nog het BK op de weg, maar hij past wel voor het BK tijdrijden en zal zijn titel niet verdedigen.

'Ik ben heel blij met het nieuws dat vandaag gekomen is dat ik officieel ben geselecteerd voor de Olympische Spelen", liet hij weten in een audioboodschap vanuit zijn trainingskamp in Tignes waar hij met zijn team Jumbo-Visma en zijn familie verblijft. "De Spelen zijn al langer een groot doel voor mij en ben ik heel trots om ons land te mogen vertegenwoordigen en ik heb ook heel grote ambities deze zomer in Tokio."

"De afgelopen periode is niet vlekkeloos verlopen. Na mijn blindedarmontsteking heb ik de juiste mensen om me heen gehad en het juist aangepakt", denkt hij, "eerst de hoogtestage in de Sierra Nevada en momenteel ben ik in Tignes en ik ga hier zo lang mogelijk blijven om zo veel mogelijk goede trainingen te kunnen doen in functie van de Tour en de Spelen. Ik rijd voor de Tour enkel het BK op de weg." "We denken dat ik na die blessure alle tijd nodig heb om trainingsuren te maken en dat brengt me hopelijk zo goed als mogelijk aan de start van de Tour en met absolute zekerheid op topniveau als ik na de Tour naar Tokio kan afzakken, want dat is mijn grote doel deze zomer. Ik kijk er wel naar uit."

Auteurs: 
Belga