Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Half miljoen liter water in nieuw zwembad Vichte

Half miljoen liter water in nieuw zwembad Vichte

Nieuws
18/11/2019

Sport Vlaanderen voorziet een subsidie van meer dan 1 miljoen. De rest van het bedrag verdelen de gemeenten eerlijk onder elkaar.

Vlot gevuld

Politici uit de betrokken gemeenten zijn het zwembad op een ludieke manier beginnen te vullen met... emmertjes. Maar daarna is de kraan echt opengedraaid. Het zwembad vulde zich snel en dat is goed nieuws. Zeker voor de scholen.

Schepen Regine Rooryck uit Deerlijk: "Ze moesten uitwijken naar andere zwembaden in andere gemeenten, in Zwevegem. Laat ons zeggen als gemeente wensen we zeker nog een eigen zwembad. Zeker voor uw school… Ieder kind moet de kans hebben om te leren… ook sportverenigingen om te leren zwemmen in eigen gemeente. Hier in samenwerking met Anzegem."

(lees verder onder de video)

Moeilijk redders vinden

Waterbedrijf Farys is de uitbater van het zwembad. En ze zijn nog op zoek naar verschillende redders. Vanaf januari moeten ze hier in het zwembad hun opleiding krijgen. Geen eenvoudige klus, zo blijkt. "Het is heel moeilijk om extra personeel te vinden", zegt Gino Devogelaere, burgemeester van Anzegem. "Het is niet alledaags, redders vinden. Die mensen moeten bereid zijn om weekends en zondagen te werken. In een beurtrol dan wel maar de weekends zijn heel moeilijk om iemand te vinden."

Test van installatie

De volgende stap is kijken of de technische installatie werkt: een goede ventilatie, warm water en werkende filters. Er komt heel wat bij kijken. Maar projectleider Gerrit-Jan van der Veen is alvast tevreden dat er water in het bad stroomt. "Bijzonder gevoel. alles gaat nu getest worden. Als hetgene wat we gemaakt hebben goed is dat gaan we nu weten. - Kan het zijn dat er nog een lek in het zwembad zit? Kan altijd… In het begin maar dat moet zich heel snel oplossen eigenlijk ."

Als alles op schema blijft, gaat het zwembad open in de paasvakantie.