Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jongen (17) verdacht van zware brand zorgboerderij Roosdaal

Jongen (17) verdacht van zware brand zorgboerderij Roosdaal

Nieuws
02/08/2022

Morgen verschijnt hij voor de jeugdrechter. Het onderzoek naar de feiten wordt dan ook overgenomen door het parket West-Vlaanderen, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Evacuatie van dieren

De brand in boerderij De Hoeve van MPC Sint-Franciscus, een dienstverleningscentrum voor minderjarigen en meerderjarigen met een verstandelijke beperking, ontstond in de stallen van de kinderboerderij en greep snel om zich heen. Het vuur zorgde voor een grote rookpluim die tot ver in de omtrek te zien was.

Toen de brand uitbrak, was er niemand in het gebouw aanwezig. De medewerkers van de boerderij slaagden er nog in om alle dieren uit de stallen te evacueren. Ook de bewoners van een naburig gebouw werden in veiligheid gebracht, zodat er geen gewonden vielen. De brandweer had heel wat werk om het vuur te blussen.

Lang nablussen

Omstreeks 22.45 uur was de brand onder controle maar het nablussen nam nog de hele nacht in beslag. In de stallen lag immers heel wat stro en hooi dat uit elkaar moest getrokken worden om elke opflakkering te voorkomen. Die stallen konden wel grotendeels gevrijwaard worden, in tegenstelling tot het hoofdgebouw van de kinderboerderij. Dat is door de vlammen grotendeels vernield.

Auteurs: 
Belga