Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leerlingen Spermalie helpen in keuken tijdens topforum in Zwitserland

Leerlingen Spermalie helpen in keuken tijdens topforum in Zwitserland

Nieuws
17/01/2023

Het WEF brengt al meer dan 50 jaar toppolitici, bedrijfsleiders en ngo's bijeen, als grootste publiek-private event ter wereld. Deze keer zullen ze het hebben over de koopkracht- en de energiecrisis die een bedreiging vormen voor de wereldwijde economische groei.

Traditie

Maar het forum in het Zwitserse bergdorpje Davos kent ook een West-Vlaamse noot. De leerlingen van het zevende Gastronomie van Hotel- en Toerismeschool Spermalie Brugge zijn er aan de slag. Naar jaarlijkse gewoonte is een van de belangrijke hotels voor deze bijeenkomst het Ameron Swiss Mountain Resort.

Heel wat chefs en maîtres zorgen er voor dat alle evenementen tot in de puntjes verzorgd worden. Het is een jarenlange traditie dat er een beroep gedaan wordt op de leerlingen van het zevende specialisatiejaar gastronomie (banketaannemer-traiteur). Zij werken nog tot vrijdag 20 januari in de keuken van het hotel.

"Waardevolle stage"

"Dit is voor hen een waardevolle stageperiode met het oog op een latere tewerkstelling", klinkt het. "Voor de leerlingen wordt het hard werken in speciale omstandigheden. Het hotel wordt constant bewaakt door een veiligheidsfirma en de Zwitserse politie. De meesten van de vele gasten worden begeleid door persoonlijke bewakingsagenten."

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere