Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lux-festival afgelast, wel een alternatief

Lux-festival afgelast, wel een alternatief

Nieuws
10/05/2021

Vorig jaar was dat een BBQ-pakket en een online festival, dit jaar een LUX IS KUNST-wandeling. "We willen van van Rollegem vier dagen lang een kunstdorp maken. De uitvoering van LUX IS KUNST is begin volgend schooljaar voorzien", zeggen Arne Demyttenaere, Peter Dekimpe en Axel Vandenheede. Zij zijn de trekkers van LUX IS KUNST.

"Omdat er niets te doen is op 15 mei, willen we het komende verlengde weekend al een LUX IS KUNST-voorproefje lanceren. Wij hebben alle kinderen in Rollegem opgeroepen om een kunstwerkje te maken. Een tekening, een schilderij, een constructie, een stoepkrijttekening ... Het maakt niet uit. Van donderdag 13 mei tot en met zondag 17 mei kunnen ze hun kunstwerk tentoonstellen aan het raam, op de stoep, enzovoort. Zo willen we Rollegem 4 dagen lang als kunstdorp op de kaart zetten."

Klassen en kunstenaars

Het project LUX IS KUNST zelf start in september. "Als LUX festival laten we 10 levensgrote letters maken. De letters van LUX IS KUNST. Begin volgend schooljaar zullen 10 klassen, verdeeld over Kortrijk en deelgemeenten, zo'n letter bekleden. Ze doen dat samen met Kortrijkse kunstenaars. De apotheose is het LUX festival 2022, want dan zullen de 10 letters samenkomen én de blikvanger van het festival worden."

De deelnemende scholen zijn VBS Rollegem, VBS Bellegem, GB Kooigem, Biekorfje Aalbeke, Sint-Vincentius Bissegem, Spes Nostra Heule (met 2 klassen), Het Open Groene Marke, De Kleine Kunstgalerij en De Sprong Kortrijk. De deelnemende kunstenaars zijn onder meer Moniek Gheysens, André Denys en Romain Haemers.

Bekijk ook:

Auteurs: