Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Moeder en dochter veroordeeld voor winkeldiefstallen in Bredene

Moeder en dochter veroordeeld voor winkeldiefstallen in Bredene

Nieuws
14/05/2019

De twee sloegen in totaal zes keer toe in Bredene. Bij die winkeldiefstallen maakten ze onder andere parfum, eten, drank en schoenen buit. De beklaagden werden meermaals op heterdaad betrapt, terwijl van de andere feiten camerabeelden beschikbaar waren. De moeder moest zich ook verantwoorden voor een winkeldiefstal in Ieper. Ze zijn trouwens in 2017 al veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Er was darom één jaar effectief geëist.

Moeilijke situatie

De beklaagden legden uit dat ze zich in een erg penibele situatie bevonden. "Mijn dochter had heel veel miserie met haar ex, die haar kind ontvoerd had naar Spanje", vertelde de Nederlandse. De familie schakelde met succes de hulp in van de Nederlandse journalist John van den Heuvel. Dankzij zijn team van het RTL-programma "Ontvoerd" werd het vijfjarige jongetje in december 2018 na ruim twee jaar met zijn moeder herenigd.

De jonge moeder werd naar eigen zeggen ook opgelicht door haar ex-vriend, waardoor ze met 400.000 euro schulden opgezadeld zat. "Ik heb mijn kind nu terug, maar ik leef nog altijd in angst." De vrouw verhuisde doelbewust naar de Belgische kust om een nieuwe ontvoering te voorkomen. Voor de winkeldiefstallen werd haar uiteindelijk tot tien maanden gevangenisstraf met uitstel veroordeeld. Haar dochter kreeg van de rechter een werkstraf van 60 uur opgelegd.

Auteurs: