Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Naar nultolerantie in schoolomgevingen

Naar nultolerantie in schoolomgevingen

Nieuws
23/05/2018

Deze maatregel komt er ook op specifieke vraag van de scholen zelf.

“Tijdens de start van het schooljaar vonden intensieve politiecontroles plaats aan de scholen en in korte tijd werden meer dan 50 gemeentelijke administratieve sancties uitgeschreven. Die controles zullen nu opgevoerd worden en in het belang van de verkeersveiligheid aan de scholen is er nultolerantie”, verduidelijkt Himpe. “In heel wat Izegemse schoolomgevingen zijn er aanpassingen gebeurd en de scholen nemen zelf ook initiatieven om ouders te sensibiliseren.”

“Ouders dragen zelf ook grote verantwoordelijkheid”

“Parkeren op het zebrapad voor de school, parkeren op het voetpad… Het zijn maar enkele voorbeelden van overtredingen die zeer vaak vastgesteld worden aan de scholen”, zegt hoofdinspecteur Miguel Beauprez van de politiezone RIHO. “Ouders zijn vragende partij voor verkeersveilige schoolomgevingen, maar indien mogelijk zouden ze met de wagen de schoolpoort zelfs binnenrijden om zoon of dochter te laten uitstappen.”

Dagelijks worden gemachtigde opzichters en wijkagenten aan de scholen ingezet om de verkeersveiligheid te verhogen. “Maar de reactie van autobestuurders die in de fout gaan, laat vaak te wensen over. Ook dat zullen we niet tolereren”, besluit hoofdinspecteur Beauprez.

Auteurs: