Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostende stelt Vlaamse Visveiling in gebreke

Oostende stelt Vlaamse Visveiling in gebreke

Nieuws
24/06/2014

Vier jaar geleden nam de vismijn van Zeebrugge die van Oostende over. Er werd toen afgesproken dat er binnen de drie jaar een nieuwe vismijn in Oostende zou komen en dat bijna de helft van alle vis daar zou geveild worden. Maar daar is dus niets van in huis gekomen.

Talmen

'Het weigeren van Zeebrugse rederijen om aan te landen in Oostende is enkel te wijten aan het talmen van de Vlaamse Visveiling(VLV) en de manier waarop ze de vismijn organiseert', luidt de brief die bij VLV-bestuurder Marie-Jeanne Becaus -Pieters en voorzitter Noël Devisch in de bus viel. Oostende stelt de vismijn in gebreke en zet daarmee een eerste stap naar een rechtszaak.

Procedure

De Vlaamse Visveiling van haar kant zegt dat ze alle verplichtingen naar de stad en de Vlaamse overheid nakomt. Ze verwijst ook naar een lopende procedure van de vzw Oosteroever. 'Die verzet zich tegen de sloopaanvraag van de oude vismijn. Stad en provincie keurden die goed, maar er is een nieuwe procedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Daardoor zit alles muurvast', zegt Johan van de Steene van de Vlaamse Visveiling.

Auteurs: