Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostendse handelszaken mogen sanitair openen voor klanten

Oostendse handelszaken mogen sanitair openen voor klanten

Nieuws
23/03/2021

De stad wil daarmee de mogelijke drukte beter spreiden. Alles moet wel onder strikte veiligheidsvoorschriften worden georganiseerd.

Met de paasvakantie en het lenteweer in zicht, besliste stad Oostende om raamverkoop bij de lokale handelaars toe te laten. Dat was voorheen niet toegelaten in het stadscentrum. Vanaf 26 maart mogen horecazaken raamverkoop organiseren tot de horeca mag heropenen. "Enerzijds zorgen we zo voor meer spreiding over de stad: inwoners en bezoekers - die sowieso aanwezig zijn in de paasvakantie en in zonnige weekends - kunnen op meerdere plaatsen terecht om iets te eten of te drinken. Anderzijds geven we onze horeca de kans om extra inkomsten te genereren", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).

Voorwaarden

 Wel zijn er enkele voorwaarden. Zo mag er geen alcohol worden verkocht. Ook moet de raamverkoop op een coronaveilige manier worden georganiseerd. Uitbaters moeten voldoende vuilnisbakken voorzien en zelf een duidelijke wachtrij met voldoende afstand organiseren.

Handelszaken mogen ook hun sanitair openstellen voor klanten. Ook dat moet gebeuren onder strikte hygiënische voorschriften en met aandacht voor de coronamaatregelen.

Auteurs: 
Belga