Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opnieuw deelsteps in Bredene

Opnieuw deelsteps in Bredene

Nieuws
07/06/2021

In 2019 was er in Bredene al een proefproject met 50 deelsteps. Dat viel mee en de gemeente besliste om deelsteps permanent mogelijk te maken. Maar de coronacrisis doorkruiste die plannen.

Nu is er dus beslist om in zee te gaan met het bedrijf Bird.

Bird zorgt voor deelsteps

"Bird is ook operationeel in Oostende waardoor ook met Oostende verbinding mogelijk is", zet de gemeente. "Bird is momenteel actief in meer dan 200 steden over de hele wereld, en zal belangrijke lessen meebrengen naar zijn activiteiten in Bredene".

"Het ontgrendelen van de steps kost 1,00 EUR en het gebruik 0,25 EUR per minuut. Er worden ook diverse voordelige prijsformules aangeboden. De minimumleeftijd voor het gebruik van de steps is 18 jaar en er geldt een maximumsnelheid van 25 km/u, met een beperking tot 15 km/u op het dubbelrichtingsfietspad langs de Kapelstraat tussen Duinenplein en het Astridcomplex.

Er zullen deelsteps ter beschikking gesteld worden op volgende locaties:

Duinenplein langs Kapelstraat, ter hoogte van de minigolf, parking markt, parking MEC Staf Versluys, Kapelstraat t.h.v. Koningin Astridlaan 1, Dorpsstraat t.h.v. nr. 44, gemeentelijk sportcentrum, Centrumplein, Klemskerkestraat t.h.v. aansluiting met Kapelstraat, Prinses Elisabethlaan t.h.v. gemeenschapscentrum, Buurtspoortwegstraat t.h.v. VBS Don Bosco en Brugsesteenweg t.h.v. shoppingcenter.

De steps zijn voorzien van GPS-tracering, zodat het bedrijf de steps kan volgen en ervoor kan zorgen dat ze correct worden gebruikt en geparkeerd. Bird heeft ook een 'community mode' in de app zodat mensen eventuele problemen kunnen melden die Bird dan vervolgens kan oplossen".