Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overlegcomité buigt zich over mondmaskerplicht en Covid Safe Ticket

Overlegcomité buigt zich over mondmaskerplicht en Covid Safe Ticket

Nieuws
26/10/2021

Het Overlegcomité was normaal gezien gepland voor vrijdag, maar onder druk van de snel stijgende besmettingen vervroegde premier Alexander De Croo de vergadering.

De snelle stijging van het aantal besmettingen met COVID-19 is dus de grote boosdoener. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke sprak vorige week al van een "vierde besmettingsgolf". Zondag maande de Vooruit-vicepremier mensen al aan om opnieuw vaker het mondmasker te dragen, en daarvoor niet te wachten op de politiek. "Doe dat maar vanaf morgen", zei hij.

Die politieke beslissing valt mogelijk straks al. Naast de uitbreiding van de mondmaskerplicht buigt het Overlegcomité zich naar verluidt ook over de bredere toepassing van het Covid Safe Ticket, al is N-VA daar geen grote voorstander van. Daarnaast zou telewerk opnieuw sterker aangeraden kunnen worden. Het einde van de federale fase van het crisisbeheer, waar enkele weken geleden nog sprake van was, lijkt op dit moment weer helemaal niet meer aan de orde.

Het Overlegcomité vergadert vanaf 16.30 uur. Dat zal via videoverbinding gebeuren. Onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon bevindt zich in het buitenland. Aansluitend volgt hoogstwaarschijnlijk wel een persconferentie.

Bekijk ook:

Auteurs: 
Belga