Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Proces moord Vietnamese vrouw van start

Proces moord Vietnamese vrouw van start

Nieuws
08/01/2021

Het 28-jarige slachtoffer Nguyen Thi Xuan werd op 21 november 2016 verstikt, in brand gestoken en gedumpt in een bosje langs een landelijke weg in Geluwe. Twee jaar lang tasten de speurders in het duister en weten ze zelfs niet wie het slachtoffer is. Ook een gezichtsreconstructie levert niets op. Tot de ambassade van Vietnam laat weten dat er een Vietnamese vrouw vermist is, die eind 2016 naar België is gereisd.

(lees verder onder de foto)

"Naar België gelokt om sporen relatie te wissen"

Uit het onderzoek blijkt dat John V. de vrouw naar hier heeft uitgenodigd. Hij had haar leren kennen in Japan. In het voorjaar van 2016 was hij in dat land voor een opdracht voor zijn werk. De twee startten toen een affaire. Volgens sommigen bronnen heeft de Zonnebekenaar de vrouw naar hier gelokt, met het doel om haar te doden en zo alle sporen van hun relatie te wissen.

Wanneer de politie John V. in 2018 oppakt, bekent hij al snel dat hij betrokken is bij haar overlijden. Hij stond op dat moment op het punt om te huwen. De vrouw, met wie hij twee kinderen heeft, heeft intussen volledig met hem gebroken.

BEKIJK HIER DE OVERZICHTSREPORTAGE: