Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Provincie steunt proefproject De Lijn

Provincie steunt proefproject De Lijn

Nieuws
29/01/2016

Dat heeft bevoegd gedeputeerde Franky De Block (sp.a) donderdag gezegd na een interpellatie van Christof Dejaegher (sp.a).

Volgens een conceptnota wil minister Weyts de stedelijke kernen versterken en in de buitengebieden een dienst op maat aanbieden, samen met andere vervoersmogelijkheden, zoals belbussen en taxi's. Het gebied Westhoek-Oostende zou fungeren als proefzone. Dejaegher, die eind vorig jaar al bij minister Weyts had aangedrongen om de diensten van het openbaar vervoer op het terrein te komen bekijken, herhaalde donderdag zijn ongerustheid.

Creatieve oplossingen

 "We moeten de krachten bundelen. We moeten inspelen op de noden en zelf meewerken aan creatieve oplossingen", zo antwoordde De Block op de ongerustheid rondom het project. "Indien er vragen zijn van gemeenten binnen de proefzone zullen we met onze Dienst Mobiliteit en Dienst Gebiedsgerichte Werking klaar staan. We zullen in het budget 2017 middelen en mensen voorzien om dit proefproject te steunen. Op basis van de resultaten van het project kunnen we een evaluatie maken voor het eventuele budget 2018."

Auteurs: