Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Recherche politiezone RIHO doekt drugsnetwerk op

Recherche politiezone RIHO doekt drugsnetwerk op

Nieuws
04/04/2018

De verkoop gebeurde hoofdzakelijk in de streek van Roeselare en Izegem, maar zij hadden ook klanten in Kortrijk en aan de kust. Op 15 maart werden de hoofdverdachten uit het onderzoek opgepakt en werden drie huiszoekingen uitgevoerd in Roeselare en één in Moorslede. Hierbij werden in een garagebox 2,2 kg speed, 400 gram cannabis en 189 gram cocaïne aangetroffen. Eén van de hoofdverdachten had op het ogenblik van de arrestatie een rugzak bij met hierin 548 gram speed.

Roeselare, Izegem, Ardooie, Staden en Knokke

De daarop volgende dagen werden nog vijf huiszoekingen uitgevoerd in Roeselare, twee huiszoekingen in Izegem en telkens één in Ardooie, Staden en Knokke. Daarbij werden nog eens 880 XTC-pillen, 800 gram speed, 463 gram cannabis, 40 gram heroïne en 20 gram cocaïne aangetroffen. Ook werd er 6.000 euro drugsgeld in beslag genomen.

Wapens

Bij de verdachten werden veertien wapens in beslag genomen waaronder zeven vuurwapens zoals luchtdruk- en alarmpistolen. Tijdens de huiszoeking bij één van de hoofdverdachten werd een jachtgeweer met bijhorende munitie gevonden. Bij een andere verdachte werd een schietensklare harpoen aangetroffen. Vijftien verdachten werden gearresteerd, de onderzoeksrechter liet zes mensen aangehouden en opsluiten in de gevangenis.

Auteurs: