Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Reconstructie moord Tielt goed verlopen

Reconstructie moord Tielt goed verlopen

Nieuws
11/06/2021

De hulpdiensten werden op zaterdagavond 6 maart rond 22.50 uur opgeroepen voor een steekpartij op de openbare weg in het centrum van Tielt. Leander Quintyn (32) werd even later zwaargewond aangetroffen in de Felix D'Hoopstraat. De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Het Brugse parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord, maar in eerste instantie konden geen verdachten gearresteerd worden.

Het onderzoek kende een doorbraak toen op 26 april een verdachte werd gearresteerd. Jarod D. werd de volgende dag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Tegenover de speurders legde de jongeman bekentenissen af, maar het blijft onduidelijk waarom Leander Quintyn van het leven werd beroofd. Slachtoffer en dader kenden elkaar immers helemaal niet. In die omstandigheden zullen de bevindingen van de gerechtspsychiaters wellicht cruciaal worden.

 Zoals gebruikelijk in moordzaken werd donderdagavond een wedersamenstelling van de feiten gehouden. Tijdens de reconstructie moest Jarod D. aan de onderzoeksrechter, de procureur en de speurders tonen hoe hij meermaals uithaalde met een mes. Ook de gerechtsdeskundigen, de advocaten en de burgerlijke partijen konden het verloop volgen. Volgens het parket is alles vlot verlopen en heeft de verdachte goed meegewerkt. D. bleef bij zijn versie van de feiten.

LEES OOK:

Auteurs: 
Belga