Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Scholen gaan opnieuw dicht, behalve kleuterscholen

Scholen gaan opnieuw dicht, behalve kleuterscholen

Nieuws
24/03/2021

In de vrije basisschool Sint-Theresia in Rollegem zagen ze een sluiting al aankomen. De school begrijpt de beslissing. Jelle Seynaeve, leerkracht Vrije basisschool Sint-Theresia: "Volgende week de school een week dicht. Daarna de paasvakantie en nog eventueel een week erbij.  Dan spreken we over een periode van vier weken, dan denk ik toch dat het coronavirus al wat ingedijkt kan worden. Ik denk en ik vermoed dat het volledige team daar ook achter staat."

Niet alleen het vijfde en zesde, maar ook het vierde leerjaar draagt er een mondmasker. De school is ook in twee groepen verdeeld, waarbij de klasactiviteiten met een kwartier verschil starten. Heel wat extra voorzichtigheid om het virus buiten te houden dus, maar het is dus toch de laatste lesweek. Sommige leerlingen hoopten nochtans dat de school kon openblijven. Tiel Van Asten, leerling: "Ik vind dat niet tof. Ik zie dan minder mijn vrienden. We moeten ook de proeven nog maken. Het voordeel is dan wel dat je meer tijd hebt om spelletjes te spelen met je mama en meer tijd hebt met het gezin."

Ook ouders zitten met de handen in het haar. Sander Delmeire: "Het is voor ons een beetje een dubbel gevoel natuurlijk. We verstaan de situatie aan de ene kant wel, maar anderzijds, als fulltimewerkende ouder, is dat natuurlijk weer kijken hoe we dat gaan oplossen. "

Bekijk ook

 

 

Auteurs: 
Redactie