Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Triatlonwereld verstomd door plotse dood Kasper Lagae

Triatlonwereld verstomd door plotse dood Kasper Lagae

Nieuws
10/03/2020

Kasper Lagae bereidde zich voor op de Ironman in Barcelona maar is maandagavond overleden. Hij was een heus sporttalent en haalde meermaals het podium van triatlonwedstrijden. Zo won hij vorig seizoen in Meer en Eeklo.

"Gat geslagen die niemand kan dichtfietsen"

Bij de Izegemse Triatlon Club reageren ze onthutst op het nieuws van zijn plotse dood.

"Kasper, de vele mooie herinneringen zullen de bovenhand halen, maar je had verdorie beter een gat geslagen tijdens het fietsonderdeel van een triatlon, nu heb je een gat geslagen dat niemand nog kan dichtfietsen", zegt de club op hun Facebookpagina.

Rouwregister & rouwrit

Woensdagavond 11 maart ligt er een rouwregister voor Kasper in het cafetaria van het zwembad in Izegem, voor en na de wekelijkse zwemtraining.

En zondagmiddag 15 maart organiseren familie en vrienden van Kasper een rouwrit. Om 14u15 wordt verzameld aan het zwembad in Izegem.

"We verzamelen om 14u15 aan het zwembad van Izegem. Eerst rijden we naar het zwembad van Wevelgem, daarna trekken we richting het huis van Kasper om er een minuut stilte te houden. Nadien wordt er nog een lusje gereden om bij te praten", zegt de club.

Kasper Lagae overleed maandagavond. Hij groeide op in Izegem maar woonde in Lauwe.

Wie zit met sombere gedachten, vindt een luisterend oor bij Tele-Onthaal (106 of www.teleonthaal.be) of de Zelfmoordlijn (1813 of www.zelfmoordlijn.be)

Uit ons archief

In augustus vorig jaar haalde Kasper Lagae een verdienstelijke tweede plaats op de triatlon in Jabbeke en sprak hierover voor de camera van Focus & WTV.

Bekijk hier de reportage: