Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee bruine beren uit oorlogsgebied Oekraïne naar Zonnegloed

Twee bruine beren uit oorlogsgebied Oekraïne naar Zonnegloed

Nieuws
17/10/2022

Doordat de stad zwaar getroffen werd door de oorlog en er aanhoudende bombardementen aan de gang waren, bevonden de dieren zich in een schrijnende toestand en omgeving. Hierdoor moesten deze beren dringend geëvacueerd worden en naar een veilige plek gebracht worden.

Nieuwe opvangplek

Ze konden eerder even in Polen verblijven, maar hadden daarna een nieuwe opvangplek nodig. Toen er werd opzoek gegaan naar een definitieve opvangplek voor de twee bruine beren, kwam De Zonnegloed al snel aan bod. 

(lees verder onder de foto)

Bij nieuwe dieren is er altijd een risico op een inwendige ziekte, zelfs wanneer ze er eigenlijk mooi gezond uitzien.

"Om onze huidige dieren te beschermen, worden nieuwe dieren daarom altijd uitvoerig gescreend voor ze bij elkaar worden gezet om een mogelijke besmetting te voorkomen. Daarnaast is deze screening ook belangrijk om eventuele niet-besmettelijke orgaanproblemen snel te diagnosticeren zodat er mogelijks bijgestuurd kan worden met voeding, vitaminen, supplementen, enzovoort", klinkt het. 

"Hier in ons opvangcentrum kunnen zij dan eindelijk ontspannen en zeker zijn van een thuis waar zij in alle rust kunnen vertoeven. We hopen deze reddingsacties te blijven doen met steun", besluit Karel Ackaert van De Zonnegloed.