Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tweede kans op open vaccinatiedag in Oostende

Tweede kans op open vaccinatiedag in Oostende

Nieuws
13/07/2021

Zij krijgen een tweede kans om zich in te enten dankzij een extra levering van zo'n 1.200 Johnson & Johnson-vaccins. De stad Oostende riep alle niet-gevaccineerde en meerderjarige Oostendenaars op om zich op voorhand in te schrijven.

Verschillende profielen

"We zien heel verschillende profielen," zegt schepen van welzijn en gezondheid Natacha Waldmann. "Het gaat over mensen die twijfelden of mensen die hun brief niet kregen, er niet hebben stilgestaan hebben of te laat gereageerd hebben. Er zijn meer dan 400 mensen die die kans grijpen en dat is echt wel een succes."

Er zijn 1200 extra uitnodigingen verstuurd voor de Open Vaccinatiedag. Ook Middelkerke en Oostende deden een extra oproep en dat leverde nog eens 120 kandidaten op. 

De vaccinatiegraad in Middelkerke en Oostende is één van de hoogste in Vlaanderen. Maar toch willen ze hier vaccinweigeraars blijven overtuigen. "De meeste mensen zijn gewoon bang. Bang voor het vaccin en de mogelijke gevolgen ervan," zegt Raf Langenaeckens van het vaccinatiecentrum. "Helaas vergeten zij dat de ziekte veel gevaarlijker is. Het vaccin is helemaal niet gevaarlijk. Het is levensreddend. Niet dodelijk."

Wie vandaag niet vrij was en zich toch wil opgeven om gevaccineerd te worden in het Kursaal, kan zich nog steeds via Qvax inschrijven.

Auteurs: 
Redactie