Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vierde leerjaar Sint-Andreas wint de WAP wedstrijd ‘Met de klas de boer' op

Vierde leerjaar Sint-Andreas wint de WAP wedstrijd ‘Met de klas de boer' op

Nieuws
26/11/2022

Daar leren ze het leven op de boerderij kennen en werken zelf mee met een gepassioneerde boer of boerin.

Na hun bezoek aan de Spermaliehoeve in Middelkerke konden de leerlingen alles goed na vertellen en wonnen zo de WAP wedstrijd. Op vrijdag 25 november kwam een delegatie van de Provincie West-Vlaanderen en Inagro langs om samen met de 45 leerlingen WAP ofte Worst Appelmoes en Patatjes klaar te maken en op te eten. 

Het is niet de eerste keer dat Sint-Andreas op boerderijklas gaat, het is al voor de vierde keer dat de school afzakt naar de Spermaliehoeve in Middelkerke. En met een reden vertelt directeur Martine Fontaine: 'op de boerderij valt er altijd iets te beleven. De leerlingen van het vierde leerjaar genoten duidelijk van het plattelandsleven en stroopten soms letterlijk de mouwen op om mee te helpen in de stallen of om de dieren te voederen.' 

'Zo leren de leerlingen gaandeweg waar de voeding vandaan komt en hoe landbouwers er mee voor zorgen dat het eten op ons bord terechtkomt', vertellen juffen Mieke De Grande, Ann Van Durme en Ann De Meester. ‘Daarom deden we ook mee met de WAP (Worst en Appelmoes en Patatjes) wedstrijd uitgeschreven door de Provincie West-Vlaanderen ism. Inagro, Beitem, Roeselare. We denken niet steeds meer na bij waar ons voedsel vandaan komt. Waar komt worst vandaan en appelmoes? En hoe worden patatjes geteeld en waar?, vullen de juffen nog aan.

Auteurs: 
Redactie