Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wagen knalt in garage van rijwoning in Sint-Eloois-Vijve

Wagen knalt in garage van rijwoning in Sint-Eloois-Vijve

Nieuws
05/04/2021

De bestuurder van een Volkswagen Golf kwam - naar verluidt aan hoge snelheid - uit de Emiel Clausstraat gereden en knalde ter hoogte van de splitsing met de Aloise Biebuyckstraat rechtdoor in plaats van links of rechts af te slaan.  De wagen reed hierdoor los de garage binnen van een rijwoning aan de overkant van de straat.

“Plots hoorden we gierende remmen, een fractie later gevolgd door een doffe knal. We  keken buiten, maar zagen in eerste instantie niets, want de VW Polo was hemel in de garage verdwenen”, vertellen buurtbewoners.

 Omdat gevreesd werd voor een geknelde bestuurder, snelde de brandweer ter plaatse. Uiteindelijk moest niemand bevrijd te worden, want toen de hulpverleners ter plaatse kwamen, was de man reeds op eigen houtje uit het voertuig geklauterd.  Een ziekenwagen bracht de man met slechts lichte verwondingen naar het ziekenhuis.  Door het ongeval sneuvelde niet alleen de zware sectionaalpoort, maar ook een fiets, een zetel en nog wat andere spullen die in de garage stonden.  Op het ogenblik van het ongeval was niemand in de woning aanwezig.  

Auteurs: 
Nicolas Duboccage