Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Weer fietscontroles in scholen op grondgebied 't Houtsche

Weer fietscontroles in scholen op grondgebied 't Houtsche

Nieuws
27/09/2021

Te veel fietsers gaan zonder licht op pad en dat is levensgevaarlijk. Met fietscontroles wil de politie jonge fietsers aanmoedigen om met een verkeersveilige fiets te rijden en goed zichtbaar te zijn in het verkeer.  Vorig jaar werden ruim 1600 fietsen gecontroleerd, dan bleek 33% van de fietsen technisch niet in orde.  In 2019 was dat nog 40%.

Van 1 tot 15 oktober zullen agenten en vrijwilligers technische fietscontroles uitvoeren in de scholen op het grondgebied van Beernem, Oostkamp en Zedelgem. Cruciaal daarbij zijn goedwerkende remmen, reflectoren en fietsverlichting. Van 15 oktober volgt een preventieve fase op het terrein.   Een repressieve fase volgt halfweg november.  Wie dan niet in orde is wordt geverbaliseerd. (Lees verder onder de foto)

Gemachtigd opzichter

Intussen is er in de Vrije Basisschool de Vaart in Moerbrugge gestart met een proefproject om alle leerkrachten op te leiden tot gemachtigd opzichter.  Dat project probeert de politie uit te rollen naar de andere scholen.  Daardoor zullen ze tijdens schooluitstappen de kinderen veilig kunnen begeleiden.

Auteurs: 
Redactie