Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werken 'De Vlecht' gaan nieuwe fase in

Werken 'De Vlecht' gaan nieuwe fase in

Nieuws
04/07/2022

De veelbesproken Vlecht laat zich eigenlijk nu al een beetje zien op de brug over de snelweg. De tweede fase die vandaag is gestart betekent dat het verkeer vanuit Kortrijk opnieuw kan afrijden, weliswaar enkel richting Anzegem. Ook de oprit naar Gent is opnieuw open. De werken hebben zich verlegd naar de noordkant, Waregem dus (lees verder onder de foto)

"Doordat we werken aan de kant van Waregem is het niet meer mogelijk om vanuit Waregem richting Gent te rijden of vanuit Waregem richting Kortrijk via dit complex," zegt Eveline Vandecaetsbeek van Wegen en Verkeer. "Dat verkeer wordt omgeleid via de volgende complexen, ofwel dus via Kruishoutem of via Deerlijk."

Geen fietsers meer

De werken liepen wel al wat vertraging door het weer en laattijdige levering van materialen. Maar de fasewissel  zit dus wel op schema. En die zorgt soms voor wat verwarring, maar grote problemen zijn er niet. "Ik heb geen weet van fileproblemen," zegt Vandecaetsbeek, "maar ik zag hier daarnet wel opnieuw een fietser doorfietsen. Die situatie blijft dus hetzelfde, fietsers kunnen niet meer door en dat is ook definitief zo. Fietsers moeten via de brug over de Wortegemseweg."

Er komt later nog een aparte fietsers- en voetgangersbrug. De vlecht zelf zal normaal midden september ingereden kunnen worden.