Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werken gestart aan op- en afrittencomplex Moorsele

Werken gestart aan op- en afrittencomplex Moorsele

Nieuws
16/05/2022

Het uit elkaar trekken van het verkeer moet straks ook voor een vlottere doorstroom zorgen op de nieuwe veel besproken trompetaansluiting van de A19 met de R8 in Kortrijk.

De afrit van E403 naar de A19 is sinds vanochtend afgesloten. Het verkeer naar Ieper moet de groene omleiding volgen via de lussen van de verkeerswisselaar in Moorsele. Op de A19 zelf moet het verkeer in de richting van Ieper over één rijstrook in plaats van twee rijstroken. Vanaf half juni moet het verkeer op de E403 richting Brugge op twee in plaats van drie rijstroken. Het agentschap Wegen en Verkeer legt twee extra invoegstroken aan.

Dirk Vanhuysse, Agentschap Wegen en Verkeer: "Een verkeersstudie heeft aangetoond dat de huidige enkele invoegstrook een capaciteitsprobleem heeft en ook de veiligheid in het gedrang brengt."

De extra invoegstroken komen er met het oog op de latere werken voor de trompetaansluiting van de A19 met de R8 in Kortrijk. "Omdat tijdens die werken al het verkeer zal omgeleid worden via de wisselaar van Moorsele. Als we nu de capaciteit van invoegen sterk verhogen zal dat voor minder hinder zorgen tijdens de werken van de trompetaansluiting."

Tegen midden juli zijn de huidige werken achter de rug. De werken voor de trompetaansluiting zelf starten op 8 augustus.

Auteurs: