Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wim Opbrouck heeft programma vredesmanifestatie klaar

Wim Opbrouck heeft programma vredesmanifestatie klaar

Nieuws
14/08/2018

De curator brengt op 25 augustus 25 groepen en artiesten samen die een muziekmarathon van maar liefst 12 uur zullen houden.

Het einde van de grote herdenkingsperiode van de Eerste Wereldoorlog komt stilaan in zicht, maar de provincie West-Vlaanderen wil met hun herdenkingsprogramma GoneWest nog eens alles uit de kast halen om een zo groot mogelijk publiek samen te brengen om te reflecteren over de oorlog.

West-Vlaming Wim Opbrouck kreeg het curatorschap over "Peace to the World" nadat hij ook de 30.000ste Last Post in goede banen leidde. Hij nodigde 25 bevriende artiesten en groepen uit die van 14 uur 's middags tot 2 uur 's nachts gratis zullen optreden op de grote markt. Openen doet hij met De Propere Fanfare, Willem Vermandere en Saskia De Coster, Inne Eysermans & Youniss. Dalilla Hermans, Gabriel Rios en Arsenal zullen zorgen voor de apotheose. Tussenin passeren ook onder meer Brihang, Tom Lanoye, Erwin Mortier, Donovan, Raymond Van Het Groenewoud, Einstürzende Neubauten, Stijn Meuris en Sioen met N'Faly Kouyaté de revue.

Ook bezoekers zullen betrokken worden. Zij krijgen een groot kruis op hun kledij geplakt, als symbool voor de oorlogsvluchtelingen. Het uiteindelijke doel is om een signaal van verzoening, hoop en solidariteit te geven en de vrede te vieren.

GoneWest stond de voorbije vijf jaar in voor andere participatieprojecten zoals Lichtfront, Kraterfront en onlangs nog Waterfront en organiseerde tal van tentoonstellingen, kunst- en dansevenementen en optredens zoals John Cale in 2014.

Bekijk hier Wim Opbrouck zijn oproep

Auteurs: