Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

WK Veldrijden: ook Gerben Kuypers haalt selectie "In de wolken"

WK Veldrijden: ook Gerben Kuypers haalt selectie "In de wolken"

Nieuws
23/01/2023

Hij is Belgisch kampioen bij de elite zonder contract. ‘Hij heeft het zelf afgedwongen, hij behoort tot de vijf beste veldrijders van het land’, aldus de bondscoach.

En Gerben Kuypers zlef is natuurlijk in de wolken. We belden met hem. "Een profcontract lijkt heel dichtbij", zegt hij aan onze redactie. "Ik hoop dat dat in orde komt, nog voor het WK, dat ik het kan bekendmaken naar welke ploeg ik zou gaan. Daar is het nog te vroeg voor. Ik kan er nog niets over zeggen. Er is nog niets getekend maar het gaat de goede kant uit. Wat ze kunnen verwachten van mij op het WK? Ik moet daar toch wel met ambitie naartoe gaan. Nu zondag werd ik tiende in de wereldbeker in Benidorm en er zat nog meer in omdat ik van heel ver moest terugkomen. En ik denk dat ik toch naar het WK moet gaan met ambitie om top tien te rijden. Dat zou fantastisch zijn."

Ook West-Vlamingen Iserbyt & Vanthourenhout

Naast Van Aert zullen ook Jens Adams, Eli Iserbyt, Timo Kielich, Gerben Kuypers, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte en Michael Vanthourenhout de Belgische kleuren verdedigen in het Hoogerheide.

Thijs Aerts, Lander Loockx en Daan Soete zijn reserven.

Wout van Aert hoopt voor de vierde keer de regenboogtrui te veroveren, na 2016, 2017 en 2018. Zijn voornaamste concurrent wordt Mathieu van der Poel, die in eigen land op een vijfde wereldtitel mikt na successen in 2015, 2019, 2020 en 2021. De Brit Tom Pidcock, vorig jaar wereldkampioen in het Amerikaanse Fayetteville, verdedigt zijn titel binnen twee weken niet.

Bij de vrouwen moeten Alicia Franck, Marion Norbert Riberolle en Laura Verdonschot de Belgische eer hooghouden. Boegbeeld Sanne Cant heeft drie regenboogtruien in de kast (2017, 2018, 2019) maar zette na haar veertiende Belgische titel, die ze eerder deze maand won in Lokeren, een punt achter haar veldritseizoen.

Bekijk de reactie van Gerben Kuypers vanop de massagetafel in Spanje

Auteurs: 
Belga
Redactie