Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Roeselare bekampt Maaseik om volleytitel

Roeselare bekampt Maaseik om volleytitel

Sport
14/03/2021

Roeselare en Menen vochten een West-Vlaams duel uit richting een mogelijke finale van de play-offs. Knack stond vol vertrouwen aan de start, na de bekerzege van enkele weken terug en de 3-0 thuiszege tegen de zuiderburen.

Details in set 1

Decospan liet zich echter zoals eerder deze week niet zomaar opzijzetten. In een spannende eerste set kwam het aan op details, die in het voordeel van de uitploeg vielen: 26-28. Ook in de volgende set kon Menen lang gelijke tred houden met de bekerwinnaar.

Tot 20-21 bleven ze in het spoor, maar Roeselare maakte ook nu op het juiste moment het verschil. 21-25 en 0-2 in sets, de veer bij de thuisploeg leek gebroken. In een snelle derde set vloog Knack naar 11-25.

Rivaal Maaseik

Na vier wedstrijden in de Final Four verzekerde Roeselare zich zo al voor een nieuwe confrontatie met Maaseik voor de titel. De eeuwige rivaal plaatste zich tegen Haasrode Leuven namelijk ook voor de eindstrijd. De Limburgers wonnen thuis met 3-1 (

verdeelden Maaseik en Roeselare de afgelopen kwarteeuw alle de titels onder elkaar.

Dat het kampioenschap niet door één van beide clubs gewonnen werd, is geleden van 1994. Roeselare kan een eerste eindzege sinds 2017 pakken. In 2018 en 2019 won Maaseik, vorig jaar raakte onbeslist door de coronapandemie.

Auteurs: 
Redactie
Belga