Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Yves Lampaert sprint naar de zege op After Classic Criterium

Yves Lampaert sprint naar de zege op After Classic Criterium

Sport
01/05/2022

Het viertal Iljo Keisse, Joran Wyseure, Ruben Demarez en Kjell Cooman waren de eersten die een poosje voor de grote groep uit gingen rijden. Zij kregen na verloop van tijd het gezelschap van onder meer Dylan van Baarle, Tim Declercq, Sep Vanmarcke en Gianni Vermeersch.

Het peloton liet evenwel niet begaan en na verloop van tijd werd deze vlucht tenietgedaan. Het sein voor Yves Lampaert om de benen eens te testen. Hij ging versnellen met Xandro Meurisse, Joran Wyseure, Jochen Deweer, Brent Vandekerckhove, Kjell Cooman en Henry Dietze. Lampaert en co kregen evenwel geen vrijgeleide. 

Kopgroep met acht renners

Sep Vanmarcke liet zich daarop opmerken. Hij maakte deel uit van een kopgroep met vijf maar halfkoers werd ook over deze aanval een kruis getrokken. Tim Declercq voerde op 15 ronden van het einde het tempo opnieuw op. Zijn aanval lag aan de basis van een kopgroep met acht renners. Daar maakten ook nog Sep Vanmarcke, Dylan van Baarle, Yves Lampaert, Dimitri Claeys, Xandro Meurisse, Joran Wyseure en David Dekker deel van uit.

Voor Dylan van Baarle ging het nog allemaal te traag. De recente winnaar van Parijs-Roubaix en runner-up van de Ronde van Vlaanderen trok op drie ronden van het einde alleen in de aanval. Yves Lampaert en Xandro Meurisse pareerden en zo vormde zich een kopgroep met drie. In de daaropvolgende spurt was Yves Lampaert de snelste.

Auteurs: 
Belga