Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

West-Vlaamse genialiteit op Moods Brugge

West-Vlaamse genialiteit op Moods Brugge

Verslag
29/07/2018

Het was waarschijnlijk voor velen een beetje hinken op twee gedachten. Zou het gaan regenen of niet? Wanneer de regen dan toch (lang genoeg) uitbleef, stroomde het volk al snel toe op de Burg in Brugge. Op deze unieke locatie in de binnenstad werd het startsein gegeven voor opnieuw acht leuke concertavonden, verspreid over twee weken.

Gekke poëet

Opener van dienst was Knokke-Heistenaar Brihang. De moderne kleinkunstenaar combineert fluwelen teksten met strakke hiphopbeats. De artiest, echte naam Boudy Verleye, timmert stapsgewijs aan zijn weg naar de top. Brihang won in 2014 De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en twee jaar geleden kwam zijn debuutplaat ‘zolangmogelijk’ uit.

Die kwam zo hard binnen dat Wannes Capelle hem overal begon mee te sleuren als voorprogramma. Intussen groeide hij uit tot meer dan een voorprogramma. De artiest werd een performer, ook gisteren. De gekke poëet leerde beter interactie te maken met het publiek. Aan de hand van zijn a-capellastukken praat hij zich door zijn optreden. Sterk staaltje zelfvertrouwen en timing, samen met zijn kompaan DJ Essence.

Volle Burg

Het Zesde Metaal kwam intussen met de minuut dichter en de Burg telde steeds meer toeschouwers. Niet iedereen stond tegen het podium gedrumd. Achteraan naast de bar kon je rustig in een ligstoel wat babbelen en terwijl genieten van de goeie muziek. De massa kon hun drank maar aan één bar bestellen, wat wel zijn invloed had op de wachtrijen. Een extra bar zou dus welgekomen zijn, maar meer dan een beetje lichte frustratie leverde dat niet op.

Onder luid applaus begon de West-Vlaamse band met de klanken van ‘Gie, den otto & ik’, maar het was wel meer dan ‘just oes drieën’. In het midden raakte je er nog met moeite door, terwijl je aan de zijkanten nog rustig kon aanschuiven. Iedereen was klaar voor een anderhalf uur puur genot. En het publiek werd helemaal niet teleurgesteld.

 

 

God Wannes

Enkel de echte getalenteerde artiesten klinken bijna even zuiver op hun cd’s als live. Wannes Capelle is er daar eentje van. Nummer na nummer kon je gewoon de ogen sluiten en denken dat je in je living zat te luisteren. Tot de weergoden toesloegen. Een vrij ironisch tafereeltje eigenlijk, een week lang een felle zon aan een blauwe lucht. Dan op het moment van een langverwachte maaneclips kijk je naar een volledig bewolkte hemel.

Capelle hoopte tussen twee nummers door dat het hopelijk niet voor altijd droog blijft. Rivieren die uitdrogen, zwembaden die vervuild raken, … Allemaal goeie argumenten, en hop het begon te regenen. Een muzikale goddelijkheid dus, het is gisteren bewezen. Bij ‘Toe Nu Maar’ gingen toepasselijk de sluizen volledig open en kwam de regen met bakken uit de lucht. Geen mens die er iets om gaf, er rolde een luid applaus over de Burg. Het Zesde Metaal maakten hun reputatie waar.

Een prachtige opener van Moods 2018!
Bekijk nog meer beelden via onze Instagramaccount!